DERMAROLLER™ Therapie is een micro-chirurgische needlingbehandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen-en elastinevezels, hetgeen resulteert in een gladdere, jongere en gezondere huid.

Met de DERMAROLLER™ Therapie heeft u eindelijk een oplossing voor het daadwerkelijk behandelen van:

  • Littekens
  • Hyperpigmentatie
  • Striae
  • Verslapte huid

Wat maakt de Dermaroller® zo bijzonder?

De Dermaroller® Therapie is een micro-chirurgische needlingbehandeling. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid. Deze therapie, ook wel de Collageen Inductietherapie (C.I.T.) genoemd, is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies en kan daarom alleen veilig worden uitgevoerd met gecertificeerd medisch materiaal. Bij Dermaroller® behandelingen wordt gebruik gemaakt van steriele disposable materialen die zijn gecertificeerd volgens ISO 13485.

Microneedling wil zeggen: zonder grote druk, fijne microkanaaltjes en microwondjes veroorzaken, zonder het stratum corneum te beschadigen en op deze manier een natuurlijk herstelproces in te zetten. Microneedling Therapy is een medische aanpak, ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies.

Dermaroller® is tot stand gekomen na meervoudige studies en het opvolgen van bepaalde fysische regels uit de natuurkunde. Hierdoor is de originele Dermaroller® op dit moment als enige microneedlingsysteem in Europa, opgenomen in het ISO-13485-bestand voor medisch materiaal met een originele CE goedkeuring (Let op: bij sommige fake rollers staat CE voor China Export).

Resultaten

De Dermaroller® therapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidtextuur bij onder andere acne en atrofische littekens, grove poriën, brandwonden, verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in aangezicht en decolleté. Op het lichaam is de behandeling zeer geschikt voor striae en littekens.

Onze medical Dermaroller® met 9 rijen bevat 162 microscopisch kleine naaldjes van chirurgisch staal en in verschillende lengtes. Het paradepaardje is de 2.5mm-roller die speciaal voor het behandelen van brandwonden is ontwikkeld en uitsluitend in een steriele omgeving, dus door artsen, gebruikt kan en mag worden.

Bloedvaatjes worden aangeprikt zodat er bloedplaatjes vrijkomen die op hun beurt groeifactoren vrijlaten die de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleren. Dit is een natuurlijke herstelreactie van de huid. Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen op te nemen. Tegelijkertijd betekent dit, dat u zeer kritisch moet zijn op hetgeen u op uw huid gebruikt. Dermaroller® beschikt over een serie producten die het proces rondom microneedling ondersteunen en speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Laat ook hier uw C.I.T.-therapeut u adviseren. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na zes tot acht weken op zijn top zijn.

Een vervolgbehandeling met de Dermaroller® zal op zijn vroegst na 6 weken plaatsvinden. Zo krijgt de huid tijd volledig te herstellen, waardoor een vervolgbehandeling ook weer beter zal aanslaan. Het gemiddelde advies is drie behandelingen voor het meest optimale resultaat. Bij diepere littekens en afhankelijk van het herstelvermogen van de huid, kunnen mogelijk vijf à zes behandelingen nodig zijn; altijd met een ruime tussenperiode.