33 jaar Beauty Injection! Hoe is dat zo gekomen?

Eigenlijk is huidpraktijk Beauty Inn van Greet Hoedeman de basis van Beauty Injection, groothandel/distributeur van gespecialiseerde huidverzorgings- en huidverbeteringsproducten. In 1978 werd de basis gelegd voor wat nu Huidpraktijk Beauty Inn is. Begonnen vanuit een passie om mensen lekker in hun vel te laten zitten, heeft Greet als huidexpert ervaren hoe belangrijk het is om met kwalitatief hoogwaardige producten te werken om haar klanten echt verder te helpen met hun (schoonheids)wensen. Greet werd altijd al gedreven door de gedachte te willen begrijpen hoe de huid werkt want die kennis is de sleutel tot echte ‘huidhulpverlening’. Dat klinkt zwaar maar heel veel mensen zoeken hulp om hun uitstraling te maximaliseren op een manier die bij ze past. Greet was en is daarom altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen. Als ze iets op het spoor is gekomen, dan onderzoekt ze altijd uitgebreid of de claims die gemaakt worden ook kloppen. Greet: “Consumenten zien door de bomen het bos niet meer en zijn enorm blij dat wij onderzoek voor ze doen. In de loop der jaren had ik zoveel informatie verzameld binnen mijn eigen huidpraktijk én een trapkast als magazijn vol met mooie vondsten, dat ik die kennis ook met andere ondernemers wilde delen want een florerend bedrijf met gelukkige klanten, gun ik iedereen”. Greet heeft op deze manier mooie merken naar Nederland gebracht en op de beautymarkt geïntroduceerd. Denk aan MD-Formulations, waar later Jan Marini uit voortkwam, een merk dat in Amerika vooral gebruikt wordt door artsen en specialisten, naast andere professionals in skincare. Andere mooie merken zijn Casmara®, Priori®, bareMinerals®, Phitex®, Bioptron® en Dermaroller®. De trapkast in de gezinswoning groeide naar de volwaardige groothandel Beauty Injection van nu. Beauty Injection belevert ruim 1000 klanten en worden jaarlijks vele trainingen en workshops gegeven -momenteel vooral via Zoom- om professionele beautyondernemers te ondersteunen en inspireren bij hun verdere salon- en/of beautycarrière.

De missie van Beauty Injection laat zich kort en bondig omschrijven: ‘Als beauty-experts zetten wij onze jarenlange praktijkervaring graag in om andere beauty-ondernemers te laten groeien. Door uitsluitend met hoogwaardige producten en gegarandeerd resultaat te werken, tillen wij het vak van de huidexpert en huidtherapeut naar een hoger plan’.

Visie op het vak

In een wereld waarin onze huid dagelijks en zichtbaar blootgesteld wordt aan in- en externe factoren is het fijn dat er specialisten zijn die weten hoe ze om moeten gaan met verantwoorde (en gezonde) huidbehandelingen.

Onze huid is een belangrijk orgaan en veel meer dan zomaar het omhulsel van ons lichaam. De huid verdedigt ons tegen schadelijke invloeden uit de omgeving en zorgt ervoor dat wij niet oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Ook laat de huid ons dingen voelen en maakt ons herkenbaar en aantrekkelijk voor de mensen om ons heen. Zonder huid zouden wij niet eens kunnen bestaan. En denk eens aan de huid als toonbeeld van succes en een manier om aandacht te geven aan jezelf. Schoonheidsspecialisten zijn inmiddels huidexperts geworden en weten hoe ze kleur kunnen geven aan dit prachtige orgaan.

Dagelijkse blootstelling aan allerlei factoren maakt dat onze huid niet in optimale conditie verkeert en minder straalt dan mogelijk is.

Bij zowel onze huidpraktijk Beauty Inn en het jubilerende Beauty Injection kunnen alle beauty- en medische huidbehoeftes worden vervuld op een veilige, aangename en resultaatgerichte manier. Mensen en hun huidwensen zijn onze uitdaging, alle professionele ondernemers zijn altijd welkom bij ons voor inspiratie!

Greet: “Dit vinden wij niet alleen maar gelukkig wordt dit ook bevestigd door onze gewaardeerde klanten; lees de bijlage in deze Beauty Professionals waarin een tiental van onze ruim 1000 klanten hun ervaringen met ons delen”.

Een missie en een visie volgen is mooi maar uiteindelijk kan je die beloofde resultaten alleen maar bereiken met echte prachtproducten.

In de loop der jaren zijn merken toegevoegd en ook weer losgelaten, soms doordat er een beter alternatief op de markt kwam en soms helaas ook doordat een leverancier besloot het zelf aan te gaan pakken of een andere distributeur hun merk te gunnen. Hoe dan ook: elk product heeft zijn werk gedaan en voor leerervaringen en inzichten gezorgd want met de leergierige mindset van het Beauty Injection Team kan het niet anders zijn dan dat de hoogwaardige resultaten die wij willen leveren steeds beter moeten worden. De (beauty)wereld staat tenslotte niet stil.

Op dit moment zetten wij de volgende merken in als wij onze klanten naar de beste versie van zichzelf begeleiden:

  •  Casmara
  • Jan Marini
  • Bioptron
  • Dermaroller
  • iCurl
  • beMineral

beMineral® is het eigen merk wat Greet in 2012 heeft geïntroduceerd, de eerste 100% pure, minerale make-uplijn (met slechts drie mineralen: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide). Deze make-up voel je niet, is proefdiervrij en wordt binnenkort zelfs in Nederland geproduceerd!

De lijn bestaat momenteel uit een serie van 12 beMineral® natuurlijke minerale foundations, 37 minerale Glimpse oogschaduwpoeders, 24 minerale Glimmer oogschaduwpoeders, 10 minerale matte oogschaduwpoeders, dit is inclusief 4 kleuren voor de (echt) donkere huid, 3 minerale bronzing poeders en 9 minerale blushers. De collectie breidt zich steeds uit met als laatste nieuwkomers 3 prachtige VEGAN Jumbo Lipstick Pencils en wisselende seizoenslooks om van te kleuren! Stuk voor stuk hebben de intense kleuren zowel trendy als tijdloze nuances, die bovendien onderling gemengd kunnen worden voor een geheel persoonlijke look op maat!

Buiten winnen, is binnen beginnen. Zonder een enthousiast team ben je nergens. De medewerkers van Beauty Injection worden geselecteerd op hun passie voor ons vak, om hun kennis van hun specifieke aandachtsgebied en om hun tomeloze inzet andere ondernemers te willen helpen met dezelfde passie die Greet aan de dag legt. Ze ‘kruipen’ in uw huid zodat u ook als stralende ondernemer uw klanten kunt laten stralen. Zo maken we met elkaar de wereld een beetje mooier!